Продължаваме промяната и Демократична Бълария внесоха жалба до Конституционния съд по

...
Продължаваме промяната и Демократична Бълария внесоха жалба до Конституционния съд по
Коментари Харесай

ПП и ДБ обжалват освобождаването на шефа на Сметната палата

" Продължаваме промяната " и " Демократична Бълария " внесоха жалба до Конституционния съд във връзка освобождението на ръководителя на Сметната палата, съобщи някогашният правосъден министър и сегашен народен представител от ДБ Надежда Йорданова на брифинг в коридорите на Народното събрание. Цветан Цветков бе ненадейно свален от поста на 20 януари по предложение на ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Български напредък ".

Надежда Йорданова добави, че решението за отстраняването на Цветан Цветков е взето " с политически аргументи в цялостна противоконституционност със законите в страната ". Никола Минчев от Политическа партия съобщи, че единствената причина, заради която Цветков е освободен, е заради отхвърли му да се включи в абсурда с " Нексо ", отстоявайки независимостта на институцията, която оглавява. 

В края на януари ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък " изненадващо оповестиха, че Цветан Цветков не се оправя със дилемите си като началник на Сметната палата. Като неточности те посочита, че не са били показани няколко одита, възложени на Сметната палата от Народното събрание. Освен това Сметната палата не е упражнила контрол върху финансирането на политическите партии. Лидерите на парламентарните групи посочиха, че мандатът на Цветков е изминал преди година. Йорданова обаче съобщи, че този мотив не е мощен и напомни, че за такава промяна би трябвало да се задейства процедура с критерии и време за претендентите за нов ръководител.

Малко преди освобождението на Цветков по същия неочакван метод бе сменен и шефът на Националната здравна каса Петко Салчев. Това обаче стана с гласовете на депутати от ГЕРБ, Политическа партия, Движение за права и свободи, Демократична България, Българска социалистическа партия и " Български напредък ". Депутатите на " Възраждане " и двама от Демократична България се въздържаха.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР